Valdresbanen har åpnet for dresinutleie fra 1. juni 2020

NB! SE VIKTIG INFORMASJON UNDER

 

Opplev gamle Valdresbanen på dresin i 2020 !

AS Valdresbanen og interesseforeningen Nye Valdresbanen leier i år ut dresiner for 23. året på rad.

Fra 1. juni 2020  er strekningen Dokka–Hov (23,7 km) på Valdresbanen åpen for dresinkjøring. Strekningen omfatter stasjonene Dokka, Odnes, Fluberg, Bjørnerud og Hov.

Et flott stopp eller mål på turen Hov–Dokka/Dokka–Hov er Sagvika badeplass opparbeidet av Odnes Vel med ulike fasiliteter mellom Odnes og Fluberg. Strekningen Dokka–Sagvika (10 km) hver vei går gjennom et flott jordbrukslandskap, Dokkadeltaet og langs Randsfjorden. Fra Sagvika/Odnes til Hov går turen gjennom variert landskap – tett skog, sprengte fjell, jorder og over Lausgardselva akkompagnert av stadige gløtter med fjordutsikten. En dresintur bringer deg tett på naturen, og er en unik opplevelse! Bli ditt eget lille tog! 

Du kan leie tandemdresiner og enkeltdresiner både på Dokka og i Hov. Alle turer avsluttes på samme sted man starter turen, og lengden på turen kan derfor tilpasses med å snu før man kommer til enden av strekningen.

NB! På grunn av smitterestriksjoner i forbindelse med koronaepedemien må alle inntil videre ta med egne hjelmer og gule vester, som er påbudt å bruke under kjøring på sporet. Se ellers oppslag om forholdsregler på stasjonene Dokka og Hov.

 

Dresinutleie

GENERELL INFORMASJON
  • Pris (dagsleie): Tandemdresin kr. 500,- ; Enkeldresin kr. 400,-
  • • Les vår BRUKSANVISNING i hvordan en dresin fungerer. (Anbefales sterkt før et besøk, hvis ikke må man få papirversjon på Shell). 
  • • Les KONTRAKT OG REGLER for bruk av dresin.
  • • Pga vegetasjon må man sykle med LANGBUKSER. Har det vært regnbyger er det anbefalt regnbukse.
  • • SYKKELHJELM ER PÅBUDT.
  • • Se også  «Spørsmål & Svar» her på hjemmesiden vår for ofte stilte spørsmål.

 

UTLEIE FRA HOV  – bestille per telefon (tlf. 941 55 734)  min. 1 time i forkant

I Hov leier du dresiner på gamle Hov Stasjon (Lausgardsvegen 11, 2860 Hov). Du må bestille dresin(er) via telefon senest 1 time før ankomst. 

På Hov Stasjon får du/dere lynkurs i dresinhåndtering og sikkerhetsinfo ved ankomst. (Betaling via VIPPS eller kontant på stedet). Dresinutstyr blir utlevert på Hov Stasjons «Godsekspedisjon», som er åpnet for publikum for andre år på rad. Hov Stasjon er et kulturminne under istandsetting.

UTLEIE FRA DOKKA –  «Drop-in» eller online booking

På Dokka leier du dresin(er) ved å:

  • Enten «Drop-in» på SHELL Dokka (møte opp) og leie på dagen hvis det er ledige dresiner. (NB! SHELL skal IKKE kontaktes angående bestillinger eller praktiske spørsmål. Ta i stedet kontakt med AS Valdresbanen på tlf. eller e-post under «Kontakt oss».
  • Eller bestille dresin på vår hjemmeside (minimum 2 dager i forkant). Klikk på knappen «Booking» øverst på siden så kommer du inn på vårt bestillingssystem. Du kan benytte et DEBET / KREDITTKORT eller en PayPal konto ved betaling.  (Du trenger ikke en PayPal konto for å benytte vår betalingsløsning.)  Ved gjennomført kjøp får du en bekreftelse med  en «Reservasjons ID» som må fremvises ved utlevering av nøkkel til dresin på Shell-stasjonen. Har du mulighet, skriv gjerne ut og fyll inn kontrakten (jf. «Generell informasjon» over) på forhånd og ta den med til Shell-stasjonen.  NB! Ved bestilling av tandem og singel dresin må det av tekniske grunner gjøres separat og begge booking-nummer må tas med og forevises ved utlevering.

Inn- og utlevering av dresinutstyr (nøkkel, seter, sykkelkurv og førstehjelpsskrin) på SHELL (Storgata 54, 2870 Dokka) i åpningstiden kl. 06–23. Du lese og underskrive dresinreglementet for å få utdelt dresinutstyr. Du kan også betale på SHELL. Ved kjøp av dresinturer på vår hjemmeside må du skrive ut bekreftelsen og forevise den på SHELL.

Dresinene står parkert på Dokka stasjon, 400 m fra Shell.

MAT & DRIKKE, OVERNATTING

Dersom du vil ha med deilig mat på turen, kan SHELL tilby baguetter ( Ost/Skinke, Karbonade, Egg/dBacon, Roastbeef, Dokkabaguett) og boller (Rosiner, Sjokolade, Hvete, Spelt).

Klikk på dresinutleie i menyen for tips til overnattingssteder.

 

 

Rent at draisine on Valdresbanen i Norway

You are welcome to rent draisines (rail bikes or trolleys) between Dokka and Hov (23,7 km). Dokka is situated 43 km west of Gjøvik and 56 km east of Fagernes in Valdres. You may hire a draisine at the Shell-station, Storgata 54, Dokka (06.00-24.00). You park your car at Dokka station. From Dokka the old railwy line runs along the river Dokka, the Dokka delta an the lake Randsfjorden.

At Sagvika, 10 km east of Dokka, you can go for a swim in Randsfjorden. Here it is also nice to take a rest.

Because of vegetation along the line, we recommend long-legged trousers.

TA draisine trip on Valdresbanen is an unique adventure!

To book a tour in advance send an email til post@valdresbanen.no

Please read our CONTRACT
If possible, bring at printet and filled in version to SHELL

Corona restrictions: Bring your own helmets and yellow vests.

Prices:
Tandem: kr 500
Single draisine: 400

Maak een uitstapje met een spoorfiets (draisine) op de Valdresspoorweg in Noorwegen

Heb je zin om te proberen fietsen op oude treinsporen? Dan is deze fietstocht op de oude Valdresspoorweg iets voor jou. Je huurt de spoorfietsen (draisinen) in Dokka, een dorpje gelegen op 43 km ten westen van Gjøvik en 56 km ten oosten van Fagernes in Valdres. Met de gehuurde spoorfietsen leg je het traject Dokka-Hov af, dit is 23,7 km lang. Vanaf Dokka rijd je langs de rivier Dokka, de Dokkadelta en Randsfjorden. In de buurt van Sagvika is er een mooie plek om pootje te baden. Dit is ongeveer 10 km vanaf Dokka.

Spoorfietsen kan men huren in het Shell-tankstation in Dokka, Storgata 54 (06.00-24.00). Reserveren is mogelijk post@valdresbanen.no. Normaal gezien zijn er voldoende fietsen ter beschikking. Omwille van de begroeiing raden we aan om een lange broek te dragen.

Een fietstocht op oude treinsporen brengt je dicht bij de natuur, en is echt een unieke beleving.

Corona-beperkingen: breng uw eigen helmen en gele vesten mee.

Prijzen voor de huur van spoorfietsen:

Tandem: kr 500

Eenpersoonsfiets: kr 400