Spørsmål & Svar

Dresinutleie

Hvor kan jeg innløse og betale med gavekort fra YouWish ?

Du kan benytte gavekort fra YouWish på følgende steder:
  • Booking på vår hjemmeside.
  • Hov stasjon ved start av dresintur derfra.
Du kan dessverre IKKE benytte gavekort ved «Drop-In» fra SHELL stasjonen på Dokka.  

Kan jeg ta med hund på dresintur ?

Ja, hunden kan være med på tur, men må være i bur når dresinen er i bevegelse av sikkerhetsmessige grunner (dresintraseen er dessuten vond for hundepoter). Bur (max. 61 cm bredt) kan festes med jekkestropper på dresinens trekantede bagasjebrett. 

Leies dresin på Dokka, må man selv ta med bur og jekkestropper; leies dresin på Hov Stasjon, er det bur/stropper til utlån der. 

NB! Hundebur på dresin vil gjøre det vanskeligere å snu dresinen. Båndtvang i perioden 1. april til 20. august; frem til 1. oktober i beiteområder.

Kan jeg online booke både tandem- og enkeltdresin på samme bookingsnummer?

Nei.  Av tekniske årsaker må du dessverre bestille tandem og enkel dresin hver for seg med separate booking nummer.  Husk å ta med alle booking numrene ved utlevering av dresinene.

Vi er en familie på 2 voksne og 2 barn. Kan vi klare oss med leie av en tandem dresin ?

Absolutt.  En tandem dresin passer utmerket da det er plass til 2 barn på sidebrettet av dresinen.

Er det er noen fast oppmøtetid ved forhåndsbestilling eller drop-in ?

Nei, kom når du vil, men jo tidligere du kommer jo mere glede får du av dagen. Du slipper å  «stresse» tilbake til Dokka stasjon for å levere inn nøkkel og annet utstyret før Shell-stasjonen stenger.  Erfaringsmessig benytter de fleste lengre tid på turen, spesielt på flotte sommerdager hvor badetemperaturen tillater en dukkert i vannet.

Må det bookes i forkant for å leie dresin ?

Nei, men hvis man ikke gjør det kan man risikere at det ikke er noen ledige dresiner ved oppmøte hos Shell på Dokka.
Vi har muligheter for drop in på Shell stasjonen på Dokka, men da er det en fordel å være tidlig ute da det er «først til mølla»-prinsippet som gjelder. Drop in går som regel greit på hverdager, men i helger anbfales det sterkt å forhåndsbestille.

Hvilken betalingsløsning tilbyr dere ved online-booking ?

Du kan benytte et DEBET / KREDITTKORT eller en PayPal konto.  (Du trenger ikke en PayPal konto for å benytte vår betalingsløsning.)

Kan avvik oppstå i driften ?

Vedlikehold av dresintraseen (ink. fjerning av vegetasjon) og dresinene foregår på frivillig basis. Det kan derfor være en del vegetasjon langsmed og i dresintraseen utover sesongen i perioder, og skulle det oppstå større uregelmessigheter kan opprydding/reparasjon ta noe tid. 

Kan barn under hhv. 4 år og 2 år tas med på dresintur?

Barn 2–4 år må ha eget, egnet barnesete på dresinturen, eller sitte sammen med en voksen på dresinbenken som passer på (den voksne må holde seg fast i dresinen med minst en hånd). 

Hov Stasjon har egnede barneseter til utlån (må bestilles ved booking). 

Vi anbefaler ikke å ta med barn under 2 år på dresin; dresinene er ikke egnet til å feste f.eks. bil-barneseter på. Bæremeis man selv ev. bruker på (vanlig) sykkeltur med barn under 2 år kan kanskje være et alternativ for noen? (Dresinene krever ingen balansering, men er tunge, har lang bremselengde og kan spore av.)

Kan en bestille dresin samme dag via booking-systemet?

Det er ikke mulig å booke dresin online samme dag som man skal på tur – online booking må gjøres min. 2 dager i forkant. Dresin kan fås leid på dagen enten på Dokka ved drop-in på Shell, eller på Hov stasjon (tlf. 941 55 734) ved å ringe/booke min. 1 time i forkant.

Selger dere gavekort ?

Gavekort for dresintur kan man kjøpe online på YouWish.no – det kan benyttes på begge startpunktene, Hov og Dokka (kun v. onlinebooking, ikke v. drop-in). 

Man kan også kjøpe gavekort (papir) for dresintur med startpunkt Hov på Hov Stasjon.

Er det fortsatt mulighet å leie dresin på strekningen Tonsåsen – Bjørgo?

Det er dessverre ikke mulig å leie dresin på denne strekningen i år.  Grunnen til dette er at vår sammarbeidspartner for utleie gikk over til annet virksomhet.
Vi arbeider med å få noen andre til å overta, og kommer tilbake på vår hjemmeside når dette er ordnet.

Er det mulighet til å slå opp telt langs banen ?

Teltere anbefales Dokka camping (Dokka) ved Dokkaelva eller Lyngstrand Camping ved Randsfjorden (mellom Fluberg og Hov).

Det er svært få (hvis noen) steder langs dresintraséen som egner seg til å slå opp telt. Telting eller annen overnatting utenfor jernbanegjerdet må avtales med den enkelte grunneier – store deler av omkringliggende landskap er innmark og beitemark. 

Hva blir leieprisen for 2 dager ved evt. overnatting ?

Ønsker man dresin for 2 dager blir det 2 dagsleier.

Er det bilparkering på utleiesteder ?

Selve utleien foregår fra Shell-stasjonen på Dokka, men dresinene står på Dokka stasjon der det er brukbart med parkeringsplasser.

På Hov Stasjon er det parkering på stasjonen, rett ved dresinene.

Hvor lang tid i forveien bør man bestille ?

Helgene er mest populære, så jo lengre man venter blir sjansen mindre for å få sykle på ønsket dag.  Er man en større vennegjeng bør man bestille så snart som mulig.

Hvor langt må man kjøre for å snu dresinen ?

Man kan snu når man selv føler for det, det er ingen faste «snupunkter».

Hvor lang tid bruker man for å sykle ca 1 mil ?

Man bruker ca. 1 time på å sykle 1 mil på dresin. 

Av sikkerhetsmessige grunner er tillatte max. fart for dresin 12 km/t (joggefart). Skinnegangen er skjør og slitt flere steder; avsporing i høy hastighet kan medføre alvorlige person- og materiellskader. Deler av dresintraséen går gjennom bolig- og hytteområder, og her kan det være lokalbefolkning, barn og dyr som krysser linjen. 

(Det er mulig å komme opp i en fart på ca. 30 km/t med dresin, men det vil være til stor fare både for de på gjeldende dresin og for andre mennesker og dresiner på linjen – så pass på!).

Er det lett å snu dresinen ?

En voksen person snur en single dresin greit.  For tandem dresin bør man være 2 stykker.

Kan en kjøre fram og tilbake mellom Dokka-Hov på samme dag ?

Det er fullt mulig. Det vil ta ca. 5 timer med dresinsykling (2,5 timer hver vei) til sammen. Det er fine stoppesteder med forskjellige ting å by på underveis, så gjør gjerne dresinturen til en heldagsopplevelse. 

Når starter sesongen ?

Normalt starter sesongen i første halvdel av juni men alt avhenger når sporet er klart.  Vi legger ut en melding på vår hovedside med tidspunkt når alt er i orden. Følg med !

Gis det refusjon for ubenyttede dresinturer ?

Nei, dessverre gis det ingen refusjon.