Spørsmål & Svar

Dresinutleie

Kan avvik oppstå i driften ?

Vi minner om at all drift av dresinutleien foregår på frivillig hobby-basert basis, og at det derfor kan forekomme uregelmessigheter, selv om vi naturligvis søker å unngå dette.

Kan barn på rundt 2 år tas med på dresintur ?

Dresinene er ikke egnet til å feste et barnesete for bilbruk forsvarlig  til benken. Det er ikke optimalt, og det anbefales på det sterkeste å kjøre ekstra forsiktig og langsomt hvis denne løsning velges.  I tillegg må det  sitter en voksen person bak barnesetet som passer på og kontrollerer hele tiden under turen.  Det er altså mulig – men anbefales ikke.

Kan en bestille dresin samme dag via booking-systemet?

Dessverre er det ikke mulig å bestille dresin via booking-systemet samme dag som sykkelturen skal foregå.  Vi anbefaler oppmøte på Shell stasjonen, Dokka rundt kl 10.00 på tur-dagen da de har oversikt over antall ledige dresiner.  Det er som regel ikke noe problem å møte opp samme dag, da det er sjelden at alle dresinene er forhåndsbooket.

Selger dere gavekort ?

Dessverre selger vi ikke gavekort, men disse kan kjøpes direkte hos YouWish.no

Er det fortsatt mulighet å leie dresin på strekningen Tonsåsen – Bjørgo?

Det er dessverre ikke mulig å leie dresin på denne strekningen i år.  Grunnen til dette er at vår sammarbeidspartner for utleie gikk over til annet virksomhet.
Vi arbeider med å få noen andre til å overta, og kommer tilbake på vår hjemmeside når dette er ordnet.

Er det mulighet til å slå opp telt langs banen ?

Det er svært lite egnede steder for camping langs dresinbanen.  Vi anbefaler istedenfor Dokka Camping ved eventuell overnatting.

Hva blir leieprisen for 2 dager ved evt. overnatting ?

Ønsker man dresin for 2 dager blir det 2 dagsleier.

Er det bilparkering på utleiesteder ?

Selve utleien foregår fra Shell-stasjonen på Dokka, men dresinene står på Dokka stasjon der det er brukbart med parkeringsplasser

Hvor lang tid i forveien bør man bestille ?

Helgene er mest populære, så jo lengre man venter blir sjansen mindre for å få sykle på ønsket dag.  Er man en større vennegjeng bør man bestille så snart som mulig.

Hvor langt må man kjøre for å snu dresinen ?

Man kan snu når man selv føler for det, det er ingen faste «snupunkter».

Hvor lang tid bruker man for å sykle ca 1 mil ?

Tiden man bruker er helt avhengig av hvordan man vil nyte turen, det er teknisk mulig å oppnå ca. 30 km/t., men det anbefales ikke, normal «jogge-fart» er mye mer behagelig og man kan nyte utsikten skikkelig!

Er det lett å snu dresinen ?

En voksen person snur en single dresin greit.  For tandem dresin bør man være 2 stykker.

Kan en kjøre fram og tilbake mellom Dokka-Hov på samme dag ?

Ja, det er mulig, men man må ikke kjøre helt fram til Hov.  En vurderer selv hvor langt en vil sykle – sykler man f.eks 1 time frem tar det ca. 1 time tilbake (+ evnt. spisepause eller badestopp)

Når starter sesongen ?

Normalt starter sesongen i første halvdel av juni men alt avhenger når sporet er klart.  Vi legger ut en melding på vår hovedside med tidspunkt når alt er i orden. Følg med !